Här berättar Södertäljeborna om semesterplanerna: ”Väntar på att få vaccineras”. Foto: Nada Razooq/SVT

Det vill Södertäljeborna göra i sommar: ”Hoppas kunna åka iväg utomlands”

Uppdaterad
Publicerad

Fler Södertäljebor vill ut och resa i sommar, det visar en rundringning till lokala resebyråer som SVT har gjort. Hos en resebyrå har antalet bokningar fördubblats jämfört med förra sommaren.

Hos Ticket resebyrå i Södertälje har antalet bokningar mer än dubblerats jämfört med förra sommaren, men det är fortfarande mindre än innan pandemin.

– De flesta som bokar har tagit vaccin och majoriteten väljer att åka inom Europa. Spanien och Grekland är exempel på populära destinationer, säger Jenny Wallén, säljchef.

Coronaviruset i Södertälje

”Hänger ihop med vaccinationerna”

Även hos Södertälje- och Nykvarnsbaserade Björcks resor syns en ökning av antalet bokningar.

Framförallt är det inrikesresor som bokas, kryssningar till Visby och Höga kusten, men även charterresorna ökar, enligt Tomas Björck.

– Det hänger ihop med vaccinationerna, målgruppen som kan resa när det inte är semestertider är äldre och de börjar få sin andra dos nu, säger han.

I videon ovan hör du Södertäljebor berätta om sommarplanerna: ”Håller oss till Maren”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet