Foto: TT/SVT

Anklagade tränare för sexuella relationer med unga tjejer – döms för ofredande

Publicerad

En kvinna döms för ofredande mot en idrottsledare i Södertälje. Hon ska bland annat ha skickat mängder av SMS till tränaren och anklagat honom för att ha haft sexuella relationer med yngre spelare i föreningen.

En idrottsledare i en Södertäljeförening nobbade sin kvinnliga kollega som också var verksam inom föreningen. När han gjort klart för kollegan att han inte var intresserad så fortsatte dock kvinnan att smsa honom.

Blockerade hennes nummer

Idrottsledaren blockerade hennes nummer men under en period på två månader ska hon ha skickat ungefär 200 sms, alltså 3-4 om dagen utan något svar tillbaka.

Kvinnan ska också ha skickat presenter till idrottsledaren, besökt honom på hans kontor och gjort klart att hon ville ha en relation.

Anklagade idrottsledaren

Det hela eskalerade ytterligare då kvinnan anklagade idrottsledaren för att ha haft sexuella relationer med några yngre kvinnliga spelare i föreningen.

Den anklagelsen ses av Södertälje tingsrätt som en del i det ofredandet som de 200 sms:en innebar. Kvinnan döms nu till dagsböter i 80 dagar om 50 kronor. Hon varken nekar eller erkänner anklagelserna, utan säger sig inte minnas om hon skickat sms som inte varit jobbrelaterade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer