”Bristfällig kommunikation har lett till ökad risk för smittspridning” stå det i mejlet till Södertälje sjukhus vd. Foto: SVT

Interna mejl visar: Södertäljes omsorgsdirektör kritisk till sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

”Vi har tyvärr haft flera fall där vi genom vår bristfälliga kommunikation bidragit till en ökad risk för smittspridning”. Det skriver Södertälje kommuns omsorgsdirektör, Karin Björkryd, till Södertälje sjukhus vd, visar mejl som SVT begärt ut.

I mejlet, som skickades den nionde november, lyfts bland annat att äldre personer på kommunens vård- och omsorgsboenden ”hunnit landa efter en sjukhusvistelse där vi senare får veta från sjukhuset att brukaren vistats bland andra med konstaterad smitta”.

Kopior av mejlet skickades även till kommunens stadsdirektör samt säkerhetschefen.

Coronaviruset i Södertälje

När SVT når Karin Björkryd tonar hon ner det hela – se klippet ovan.

Inga avvikelser

Är kritiken befogad?

– Nej, i de fall där avvikelser har skett så är vi naturligtvis mottagliga för att titta närmare på hur vi kan bli bättre. Några sådana specifika patientfall har vi inte fått presenterade för oss, säger Christophe Pedroletti, sjukhusets vd.

Vet du mer? Tipsa oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet