Kerstin Lundgren (C) vill få stopp på kompetensutvisningarna. Foto: SVT

Kerstin Lundgren (C): ”Vi behöver få stopp på den dumhet som råder”

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten och Södertäljebon Kerstin Lundgren (C) har uppmärksammat fallet kring Peter Lincoln som kompetensutvisas från Sverige. Hon menar att det måste till en lagändring för att stoppa den här typen av fall.

– Det handlar om en Södertäljeföretagare som har jobbat intensivt för att bygga en verksamhet och som nu uppenbarligen hotas på grund av våra märkliga regelverk, säger Kerstin Lundgren (C).

Vad tyder det på, att han har råkat ut för det här?

– Att vår lagstiftning inte fungerar ur ett småföretagarperspektiv. Vi kämpar stenhårt för att komma till rätta med kompetensutvisningarna. Vi har inte fått en ny lagstiftning, men vi måste få till den och då måste den också addera småföretagarperspektivet.

Behöver lagen ändras?

– Ja, den behöver ändras. Vi behöver få stopp på den dumhet som råder i dag där man kan utvisa människor med kompetens, som kan vara nyckelpersoner i företag, och den måste också ta med småföretagarperspektivet, inte bara den anställdes perspektiv.

Men är det inte viktigt att man har ordning och reda kring att de som kommer hit kan klara sin egen försörjning?

– Ordning och reda är viktigt och det har vi. Det här fallet är ett tydligt exempel. De har klarat sin försörjning, men det har inte fungerat exakt efter de regler vi har, men de har varit här för att bygga företagsamhet och det är viktigt att vi har sådana möjligheter, för vår kommun men också för Sverige som helhet. Jobb och företagande är viktigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer