Michael Andersson är ansvarig för anläggnings och- föreningsfrågor i kommunen. Foto: TT/Södertälje kommun

Kommunen ser med oro på anklagelserna mot Syrianska

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har just nu en pågående utredning kring Syrianska FC efter misstankar om matchfixning. Kommunen betalar ut bidrag årligen till föreningen och ser på utvecklingen.
– Vi ser med oro på detta, och följer utvecklingen, säger anläggnings- och föreningsansvarige Michael Andersson.

Ärendet, som involverar personer med koppling till Syrianska FC, är det högst prioriterade hos polisens enhet för organiserad brottslighet som drabbar idrotten.

Södertälje kommun ger klubben varje år ett bidrag. Innan 2016 låg det på runt en miljon kronor men numera är summan på ungefär 240 000 kronor. Pengar som ska gå till ungdomsidrotten.

Planerar inte att dra in bidraget

Michael Andersson som är föreningsansvarig menar att man från kommunens sida inte har planer på att dra in något bidrag men att man följer utveckling kring matchfixningsanklagelserna.

– Jag har inte varit i kontakt med klubben angående det här. Vi ser med oro på detta vilket bör vara det primära och att vi följer utvecklingen. Jag kan inte säga om det kommer påverka bedömningen kring bidrag, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt matchfixning Syrianska

Mer i ämnet