Foto: SVT

Minskat bidrag till Syrianska

Uppdaterad
Publicerad
Nu står det klart att Syrianska får sitt verksamhetsbidrag från kommunen sänkt med 50.000 kronor. Beslutet om Assyriska sköts upp ytterligare en gång.

Som SVT tidigare rapporterat riskerade Assyriska och Syrianska att få sina verksamhetsbidrag reducerade då klubbarna inte levt upp till alla punkter i kommunens avtal.

Bland annat uppfyllde de inte kraven på att arrangera spontanfotboll sena vardagskvällar och helger – något som klubbarna nyligen har initierat.

Ett annat krav i avtalet är som de misslyckats med är att betala in planhyrorna i tid. Men medan Syrianska nu har presenterat en avbetalningsplan där de ska betala 50.000 kronor i månaden, så har Assyriska ingen färdig plan än.

Syrianska får bidrag

På onsdagskvällen fattade kultur- och fritidsnämnden beslut om att minska Syrianskas verksamhetsbidrag till 950.000 kronor – en minskning på 50.000 kr. Den avgörande faktorn är att klubben och kommunen har upprättat en avbetalningsplan för hyresskulderna.

– Ett villkor i avbetalningsplanen är att vi tar till rättsliga åtgärder direkt, alltså skickar vidare ärendet till Kronofogden direkt, så fort vi inte får in pengarna i tid någon månad, säger kultur- och fritidskontorets anläggningschef, Anders Siljelöf.

Ovisst om Assyriska

Beslutet om Assyriska sköts upp ytterligare en gång då klubben inte har någon färdig avbetalningsplan gällande hyresskulderna på över en halv miljon till kommunen.

– Min uppfattning är att Assyriska har en vilja att lösa det men att de inte har kraften nog just nu, det är så mycket mer som de måste fokusera på, säger Anders Siljelöf.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer