Foto: Linus Sundahl-Djerf/TT

Kunde inte svara på var och när oxfilén köpts – nu hotas restaurang med vite

Uppdaterad
Publicerad

När en restaurang i Södertälje kontrollerades av miljökontoret saknades information om varifrån oxfilén och lammracksen köpts och livsmedel förvarades i kyl med nästan tredubbelt så hög temperatur än rekommenderat. Nu hotas restaurangen med vite.

Vid besöket noterade miljökontorets kontrollant även att det saknades en ”särskild” toalett för kökspersonalen.

”Det är viktigt för att minska eventuell smittspridningen och kontamination att personal har en egen toalett” står det i rapporten.

”Mycket bristfälligt”

Miljökontoret vidare att restaurangen hade ”mycket bristfälligt system för spårbarhet” och kräver att företaget upprättar ett system där det åtminstone framkommer var och när produkterna är inköpta.

Nu hotas restaurangen med vite om inte bristerna åtgärdas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.