Foto: Pontus Stenberg

Lastbilsolycka på E4

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka med en lastbil inträffade under onsdagsmorgonen på E4an norrgående strax söder om Hölö, något Länstidningen var först med att rapportera. Lastbilen hade vält och låg mellan norrgående och södergående körfält.

Larmet om olyckan inkom vid 6-tiden på morgonen. Lastbilen ska enligt räddningstjänsten kommit körande påväg norrut när den välte.

Lastbilen låg helt i mittenfilen mellan södergående och norrgående riktning, hela bilen låg som om den var påväg norrut men den har nu bärgats bort.

– Lastbilen är bärgad, men Trafikverket ska städa vägbanan så den går att köra på igen, säger Felicia Danielsson, presstalesperson på Trafikverket.

Föraren misstänkt för drog- och rattfylleri

Skadeläget på lastbilsföraren är oklart men enligt polisen hade föraren själv klivit ur lastbilen när de kom till platsen. Föraren fick följa med polisen till sjukhus för kontroll samt provtagning.

– Man har fattat misstankar om drograttfylleri och därför har föraren fått följa med en patrull för provtagning och ytterliggare utredning, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen.

Vägen var avstängd fram till klockan 15.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.