Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är hjärtat av festivalen och en stor anledning till att vi hamnade i just Ytterjärna” säger Peter Friis Johansson, en av två grundare av festivalen Fairplay chamber music. Foto: Linda Asmar/SVT

Yoga till Bach och löpning till Beethoven – detta är kammarmusikfestivalen i Ytterjärna

Uppdaterad
Publicerad

Festivalen smygstartade under fredagen men det är i helgen som det drar igång på allvar. Fairplay chamber music bjuder på musikupplevelser för alla åldrar – och ett särskilt motionslopp till toner av Beethoven.

– Tanken är att möta musiken på ett nytt, annorlunda och roligt sätt, säger Peter Friis Johansson, en av två grundare av festivalen.

Kammarmusik av hög klass, gitarrkonsert i ett ljuskonstverk, yoga till Bach, studentkonserter och inte minst motionsloppet ”Running for Beethoven”. Det är några av punkterna under den fem dagar långa festivalen Fairplay chamber music, tidigare Järna festival academy.

I klippet ovan berättar den konstnärliga ledaren och pianisten Peter Friis Johansson, hur Running for Beethoven kommer gå till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.