Flera personer hade tänt ljus utanför lägenheten i Rosenlund där den nu avlidna pojken hittades efter att polisen larmats till platsen. Foto: David Nilsson Hamne/SVT

Minnesstund hålls för den avlidna pojken i Södertälje

Publicerad

Under torsdagseftermiddagen hålls en minnesstund i Hagabergs kapell för den pojke som avled i måndags efter att ha skadats svårt i en lägenhet i Rosenlund.

– Sådana här händelser påverkar jättemånga, säger Victoria Larsson, ansvarig för Södertälje kommuns krisstödjare.

Alla som vill är välkomna att besöka kapellet under minnesstunden som hålls mellan klockan 16.00 och 19.00. Det kommer gå att tända ljus, samtala med någon eller bara få en stilla stund. På plats finns präst, diakon och kommunens krisstödjare.

– Vi vet att sådana här händelser väcker tankar och känslor och det är viktigt att de som behöver samlas eller prata med någon får göra det, säger Victoria Larsson.

Stämt av flera gånger om dagen

Hon berättar att socialkontoret sen händelsen haft ett nära samarbete med utbildningskontoret och flera gånger om dagen stämt av vilka behov som finns och vilka insatser som behövs.

– Vi har förstått att det finns ett behov för många att prata om det här.

Det var på måndagen som polisen larmades till en lägenhet i Rosenlund i Södertälje där en pojke hittades svårt skadad. Livsuppehållande insatser genomfördes men han avled senare på sjukhus.

En man som också befann sig i lägenheten och som pojken ska haft en nära relation till har begärts häktad misstänkt för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.