Foto: SVT/TT.

Misstänkt kokainpåverkade skåptjuvar klippte upp skåp med bultsax

Uppdaterad
Publicerad

Den 17 januari fick gymbesökaren Josef Seyhan syn på tre skåptjuvar som höll på att bryta sig in hans skåp på Sydpoolen. Nu åtalas två bröder i 30-års åldern och en man i 20-års åldern misstänkta för stöld och ringa narkotikabrott.

SVT har tidigare rapporterat om hur gymbesökaren Josef Seyhan sprang efter och lyckades brotta ner två av de misstänkta gärningsmännen, som enligt åtalet var kokainpåverkade vid inbrottstillfället.

– Det finns tillräckliga skäl för att väcka åtal, säger åklagare Karin Tekonen till SVT.

En av bröderna är även misstänkt för ett tidigare narkotikabrott som uppdagades i oktober. Vid en husrannsakan hos mannen ska polisen ha hittat 4,8g misstänkt kokain och 0,5g misstänkt heroin i den misstänktes byxor.

Misstänkta för tidigare inbrott i badhuset

Det är inte första gången männen ska ha gjort inbrott i Sydpoolens skåp.

De misstänkta tjuvarna åtalas även för att den 13 januari ha brutit sig in i skåp. Även då ska de ha brutit upp skåp med bultsax. De ska ha fått med sig en plånbok, klocka och en jacka – en jacka som en av de misstänkta har på sig när han väntar på pendeltåget i Östertälje och fastnar på övervakningskamera.

– Visst stöldgods har återfunnits, men inte allt, säger Karin Tekonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.