Foto: Micke Gustafsson/TT

Utredning om mord – två döda

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har hittats döda i en lägenhet och polisen är förtegen kring omständigheterna. Man utesluter inte att brott har begåtts.

Polisen hittade vid midnatt på lördagskvällen två döda personer i en lägenhet i Södertälje.

– Det är en bekant till en person som har hört av sig för att han var orolig över att han inte hört av personen på en tid. Polisen tar sig in i lägenheten och påträffar två personer avlidna. Omständigheter gör att brott inte kan uteslutas, säger Eva Malm-Eriksson som är stationsbefäl i Södertälje till SVT Nyheter.

Inte identifierade

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en man och en kvinna som tros ha legat döda i flera dagar och mannen ska ha flera stickskador.

– Det får stå för dem (Aftonbladet), säger Mattsson.

Den tekniska undersökningen kommer att fortsätta under måndagen. I övrigt vill polisen inte kommentera händelsen. En polis som jobbar med ärendet uppger, enligt Länstidningens nätupplaga, att det i dagsläget inte finns någon identifierad misstänkt.

Mannen ska vara skriven på lägenheten, men hur det går ihop med uppgifterna om att offren inte identifierats är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.