Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Feriepraktikanterna är på plats tidigt på morgonen för att plocka upp gårdagens skräp från badbesökare. Foto: Kalle Thulin/SVT

Nedskräpningen vid Mälarbadet värre efter midsommarhelgen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på morgonen är ungdomarna som sommarjobbar på plats för att plocka upp gårdagens skräp, där första stoppet är Mälarbadet i Brunnsäng. Det är badplatsen i Södertälje som blir mest nedskräpad, enligt arbetsledaren Emilia Malki från Telge Tillväxt, och mer skräp är det efter midsommarhelgen.

Trots att Mälarbadet i Brunnsäng har fått nya påkostade sopkärl, som är mycket djupare och inte blir överfulla lika snabbt, så är nedskräpningen fortfarande stor.

– Där det finns sopkärl har det blivit en förändring, lite mindre sopor men det kanske är för att fåglarna inte sprider lika mycket. Det har blivit en förbättring men det är fortfarande inte bra, säger Emilia Malki, arbetsledare för feriepraktikanterna från Telge Tillväxt.

Starta videon för att se vad för ovanligt skräp som ibland kan hittas på badplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.