Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med i videon till Lillhagaskolan i Nykvarn. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Nominerade kemiläraren från Nykvarn: ”Viktigt att prata om psykisk ohälsa”

Publicerad

För åttonde året i rad har elever från hela landet nominerat sina favoritlärare i fem olika kategorier. ”Du gav mig motivationen jag hade tappat” – det var en del av motiveringen som gjorde att Sofia Siira på Lillhagaskolan nu är nominerad till Årets lärare 2023.

Vinnarna i de fem olika kategorierna Årets gymnasielärare, Årets högstadielärare, Årets mellanstadielärare, Årets eldsjäl och Årets nya lärare presenteras den 16 oktober.

I Södertälje är läraren Stephanie Abdiyo nominerad och i Salem är det Maria Shamon.

Vad är lärargalan?

Varje år får Sveriges elever nominera sina favoritlärare till prisutdelningen på Lärargalan. Syftet med galan är att hylla lärarkåren och att lyfta fram förebilder som kan inspirera andra. Det är landets elever i förskolan, inom fritidshem, lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet och yrkesgymnasium som nominerar.

Här kan du läsa delar ur motiveringen:

”Bara att du på din rast satte dig ner och lyssnade på mig och visade att du verkligen brydde dig. Du gav mig motivationen jag tappat och fick mig att klara av grundskolan […] Skolan handlar inte bara om att få så bra betyg som möjligt eller att får bästa resultatet på provet, det är viktigt att skolan är en säker och trygg plats för både lärare och elever. Detta var något du verkligen stod för och drev framåt.”

Källa: Lärargalan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.