Peter Lincoln utvisas ur Sverige och lämnar landet under tisdagen. Foto: SVT

Här packar Hölöföretagaren sista ölen före utvisningen

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen utvisas ölbryggaren Peter Lincoln till USA – för att han tog ut för lite i lön. SVT var med under hans sista timmar i landet.

Amerikanen Peter Lincoln, som driver ett ölbryggeri i Hölö, utvisas för att han inte tog ut tillräckligt med lön. Istället valde han att investera pengarna i verksamheten, något som alltså fått Migrationsverket att inte förlänga hans uppehållstillstånd.

– Jag har aldrig någonsin känt mig så här besviken, säger Peter Lincoln.

På tisdagen lämnar han Sverige och planen är att han ska fortsätta jobba med ölbryggeriet från andra sidan Atlanten.

– Men det är klart att det inte är lika lätt att sälja när man inte är på plats, mycket handlar om personliga möten, säger han och berättar att han ansvarar för företagets marknadsföring och försäljning.

”Hoppas komma tillbaka”

Peter Lincoln hoppas kunna komma tillbaka inom en snar framtid. Han kommer att göra ett nytt försök – men den här gången kommer han att ansöka som arbetstagare istället för egenföretagare, säger han.

– Jag hoppas det kommer lösa sig. Eller, jag vet att det kommer lösa sig på något sätt, men jag vet inte bara hur eller när, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.