Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när SVT flyttar en av bilarna i hamnen: ”Då ska vi hitta ett gömställe”. Foto: Fredrik Gustavell

Så ska ny teknik underlätta i Södertälje hamn – SVT:s reporter utmanar appen

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje hamn hanterar cirka 120 000 importerade bilar om året. Nu har man utvecklat ett nytt system som ska underlätta logistiken och göra hanteringen smidigare. I videon ovan sätter SVT:s reporter bilhamnen på prov när bilarna parkeras om.

Tidigare har hanteringssystemet i Södertälje hamn varit analogt, men nu tar man ett steg mot full digitalisering.

– Vi lossar upp till 1 500 bilar på en dag så det här appen kommer betyda mycket för vår produktivitet. Det ger en betydligt bättre överblick av hur vårt arbetsflöde ser ut, säger Tomas Zackrisson, IT chef på Södertälje hamn.

SVT:s reporter tog tillfället i akt och parkerade om en bil för att testa hur bra det nya systemet fungerar. Se hur det gick i videon.

Med hjälp av mobilen skannas den personliga streckkod som finns i alla bilar som ska hanteras i hamnområdet. Därefter får man en förslagen plats via mobilens GPS-system. Dessa platser har markerats ut med hjälp av en bokstav och siffra. När bilen väl är på plats så markeras den som lossad och klar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT:s reporter testar

Mer i ämnet
Mer Södertälje
Mer Nyheter