Foto: SVT

Nya bekymmer för Vidarkliniken

Uppdaterad
Publicerad

Vidarkliniken stöter nu på ytterligare problem. Förutom att man mister sitt avtal med landstinget i Stockholm blir man av med det i Västra Götaland.
Kvar är fyra andra landsting där det står och väger.

Vidarkliniken i Järna har inte sitt bästa år. Efter att det tidigare blev klart att Stockholms landsting beslutat att inte förlänga sitt avtal med verksamheten, väljer nu även Västra Götaland att gå samma väg.

Vid årsslutet

Avtalet med Stockholm går ut våren 2017 och det med Västra Götaland redan vid årsskiftet.

– Vi måste analysera läget. Vi ser att det finns möjlighet att skriva andra typer av avtal. Men beskedet kom som en överraskning och situationen är allvarlig, säger Ursula Flatters, styrelsemedlem i stiftelsen Vidarkliniken, till Länstidningen.

Flera landsting tvekar

Idag har Vidarkliniken avtal med fyra andra landsting: Region Östergötland, Jönköpings län, Skåne och Sörmland. Och enligt Länstidningen tvekar politiker även i dessa regioner på en förlängning.

SVT har under måndagen sökt Vidarkliniken som inte vill kommentera uppgifterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

VIDARKLINIKEN

Mer i ämnet