Carina Bergh och nya stallet på Billsta ridanläggning i Järna. Foto: Privat/Järna ridklubb

Nytt stall på Billsta ridanläggning invigs idag

Publicerad

Under lördagen invigs ett nytt stall på Billsta ridanläggning i Järna, som framförallt kommunen har finansierat.

– Det här var ett måste, annars hade vi fått lägga ner, säger Carina Bergh på Järna ridklubb.

Under lördagen ska Järna ridklubb tillsammans med kommunen inviga ett nytt stall med plats för 33 hästar. I det nya stallet finns även omklädningsrum med duschar, teoriavdelning och ett café.

– Vi är fantastiskt glada för det här, säger Carina Bergh, verksamhetschef på Järna ridklubb.

Saknades boxar

Det enda som är kvar från den gamla anläggningen är ridhuset. Det förra stallet har rivits och istället har det byggts parkering på platsen. Det var för gammalt och hade inte tillräckligt många boxar till hästarna som ridklubben har på anläggningen. Vissa hästar fick endast stå i så kallade spiltor.

– Det här var ett måste, annars hade vi fått lägga ner. Vi ser också att hästarna redan mår mycket bättre nu när alla har varsin box, säger Carina Bergh.

Boel Godner håller tal

Under invigningen sker en rad aktiviteter som ponnyridning, ansiktsmålning och tipspromenad. Flera kommer även att hålla tal, bland andra Boel Godner och Carina Bergh själv. Hon tycker att det är bra att kommunen är med och satsar på ridverksamheter.

– Det här är kommunens första stall som de är med och bygger. Vi är glada att de satsar på ungdomar på det här sättet, säger Carina Bergh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.