Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christian Levin, vd för Scania, berättar om den senaste tiden och framtiden för företaget. Foto: SVT

Scanias kvartalsrapport den bästa någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Trots ekonomisk oro i världen gård det bra för Scania i Södertälje. Både orderingången och leveranserna för lastbilar och bussar har ökat de senaste tre månaderna. Det visar bolagets kvartalsrapport som presenterades på onsdagen.

Orderingången för lastbilar och bussar steg nio procent till 19 780 fordon, medan leveranserna steg 18 procent till 22 562 fordon.

– Vi har tjänat nästan sju miljarder. Det är det bästa kvartalet någonsin i företagets historia, säger Christian Levin, vd för Scania, till SVT Nyheter.

Inga nyanställningar

Drygt 16 000 av Scaniakoncernens 57 000 anställda, runt om i världen, arbetar i Södertälje. Men trots Scanias ekonomiska medvind har bolaget inga konkreta planer på att nyanställningar i Södertälje i dagsläget.

– Affärsklimatet är utmanande och vi har börjat att se en trend med något lägre aktivitet på vissa marknader men den totala efterfrågan på Scanias lastbilar ligger kvar på en hög nivå på våra viktigaste marknader.

Södertälje – Scanias hjärta

Under sommaren bygger Scania om fabriken i Södertälje samtidigt som bolaget kommer att öppna en batterifabrik till hösten. Det innebär att Scania satsar fullt på att driva på omställningen mot hållbara fordon som enligt Christian Levin är den största och viktigaste framtidsfrågan.

– Södertälje är Scanias hjärta. Här har vi nästan all forskning och utveckling.

Hör honom berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.