Mauritz Forsström, ordförande på Södertälje båtsällskap tror att det ökade intresset för båtar kan gynna staden. Foto: SVT/Nada Razooq

Ökat intresse för båtar i sommar – Södertälje båtsällskap växer

Uppdaterad
Publicerad

Hemestern har haft flera konsekvenser på samhället, bland annat har det blivit vanligare att köpa båt. Det märker Södertälje båtsällskap som har fått dubbelt så många nya medlemmar i år jämfört med tidigare år. SVT har pratat med nya båtägare som berättar om valet att köpa båt i år.

Sökningen ”båt” kom på fjärde plats bland de mest sökta orden på Blocket under juli i Södertälje. Detta kan jämföras med samma period förra året då ordet inte var med bland de 20 vanligaste sökningarna. 

Båtklubbarna märker av ökningen

Fem av totalt sex båtklubbar som vi har pratat med säger att de har märkt av det ökade intresset. Två av dessa båtklubbar nämner att de har fått dubbelt så många ansökningar om medlemskap i år jämfört med tidigare år. En annan båtklubb har fått in runt 50 ansökningar om plats mot normalt en till två ansökningar tidigare.

Det finns även nackdelar

Enligt Mauritz Forsslund, ordförande på Södertälje båtsällskap, ser man en liten ökning på ovana båtförare, vilket kan leda till fler incidenter.

– I år har vi en olycka som har rapporterats in men man vet ju inte hur stort mörketalet är, säger han.

På en annan båtklubb har man märkt av en ökning av båtar som inte håller hastighetsbegränsningen.

1.     Soffa

2.     Bilar

3.     Kattungar

4.     Båt

5.     Byrå

6.     Garderob

7.     Fönster

8.     Bäddsoffa

9.     Säng

10.  Skrivbord

11.  Cykel

12.  Bortskänkes

13.  Hundvalpar

14.  Soffbord

15.  Fåtölj

16.  Husvagn

17.  Husbil

18.  Golfklubbor

19.  Matbord

20.  Altandörr

Källa: Blocket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.