Foto: TT

Polisen i Södertälje: ”Lite mer fylla men annars en normal helg”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en relativt lugn natt i Södertälje trots festivalyra i centrum, enligt Södertäljepolisen. – Det har inte varit speciellt hysteriskt, lite mer fylla än vad det brukar vara, säger Henrik Sjögren, jourhavande förundersökningsledare i Södertälje.

Sedan lördagseftermiddagen har sammanlagt sju personer blivit intagna för att de varit för berusade. En av dem greps även misstänkt för ringa narkotikabrott och en person har gripits för sexuellt ofredande.

– Det kanske har varit lite högre berusningsgrad, men det har också varit lönehelg och fint väder. Det har varit lite fler fyllerister inlagda för tillnyktring men brottsligheten i övrigt har varit som en helt normal helg, säger Henrik Sjögren vid Södertäljepolisen.

Södertäljefestivalen 2019

Bilbränder i Fornhöjden

Under lördagsnatten brann två bilar på en parkering i Fornhöjden och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse. Tidigt på lördagsmorgonen greps även en person för att ha klottrat på stationen i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Södertäljefestivalen 2019

Mer i ämnet