När polisen kom till festen möttes man av ett 50-tal personer som dansade hand i hand. Arkivbild. Foto: SVT

Polisen larmades till fest med 250 personer i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

I fredags presenterade regeringen nya, hårdare restriktioner i kampen mot smittspridningen av coronaviruset. Kvällen efter deltog uppemot 250 personer på en stor fest i Södertälje, skriver Aftonbladet.

– När vi kom dit stod 50 stycken och dansade hand i hand. Det är otroligt olämpligt, säger Jonas Packalén på Södertäljepolisen till tidningen.

Södertälje har bland den högsta smittspridningen i landet och både företrädare för kommunen och regionens smittskyddsläkare har varnat för att hålla stora fester i de festvåningar som finns i Södertälje. Ändå hölls just en sådan stor fest med upp emot 250 personer, inklusive personal, i lördags.

Stadsdirektören: ”Vi gör allt”

Rickard Sundbom är stadsdirektör i Södertälje. Han ser allvarligt på lördagens fest.

– Det här kommer ner till personligt ansvar hos både arrangör, verksamhetsägare, eller festdeltagare. Vi gör allt vi kan från myndighetssidan. Vi lägger extra resurser på att kontrollera något som inte ska behöva kontrolleras. Resurser som kunnat läggas på till exempel skolan, säger han till Aftonbladet.

”Ska vara pinsamt att säga ja”

I mitten av november gick Södertälje kommun ut och skärpte tonen kring de stora festerna som hållits i kommunen under coronapandemin.

– Det ska vara pinsamt att säga ja till en fest, sa Boel Godner (S), vid det tillfället.

Video: Kommunen skärper tonen: ”Inte läge nu”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.