I slutet av förra året infördes dansförbud på ett stort antal festvåningar i Södertälje till följd av smittspridningen. Foto: Arkivbilder TT/privat.

Rätt att förbjuda dans på festvåning i Södertälje – slår domstol fast

Uppdaterad
Publicerad

I höstas fattade kommunen beslut om dansförbud på festvåningen Cristal. Efter överklagan står det nu klart att kommunens agerande var rätt, det rapporterar LT. 

Det var i november som festvåningen Cristal belades med dansförbud. Detta efter att närmare 300 gäster hade trängts på dansgolvet, enligt miljökontorets inspektörer.

Efter festvåningens överklagan av det beslutet har nu Högsta förvaltningsrätten slagit fast att förbudet är giltigt och att kravet om vite kvarstår, enligt LT.

Coronaviruset i Södertälje

Ett omfattande dansförbud

Miljönämndens ordförande i Södertälje kommun Lars Greger (MP) säger till tidningen:

”Det känns bra att vi fattat beslut som är korrekta. Men det finns såklart ingen glädje i att fatta den här typen av beslut.”

Efter att Södertälje kommun förbjudit dans på festvåningen Cristal i november fattade man i december beslut om att förbjuda alla fester och evenemang i kommunen där dans, mingel, lekar eller liknande aktiviteter anordnas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet