Misstankarna mot en 22-åring från Kista har nu stärkts. Foto: Björn Lockström

Tio gripna i razzior i Stockholm – ska lösa vendettan kring Lunamordet

Uppdaterad
Publicerad
Stockholmspolisens tillslag mot flera adresser på tisdagsmorgonen kan ha kopplingar till mordet i Lunagaraget i Södertälje i november 2013.

Den man som avled efter skjutningen i Boländerna i april i år var tidigare åtalad för inblandning i ett mord i Södertälje för några år sedan.

När Stockholmspolisen nu gör razzior för att klara upp mordet i Boländerna kan det vara följdverkningarna av dådet i Lunagaraget som är på väg att lösas.

Den man som mördades i Lunagaraget i november 2013 var en profil i Södertäljenätverket, och hade dömts till 1,5 års fängelse för bland annat utpressning i det stora målet mot gänget.

Åtalet ogillades

Fallet skulle tas upp av hovrätten, men innan dess attackerades och mördades mannen alltså.

En 23-årig man döms för mordet i Lunagaraget, men åtalet mot den 41-årige Uppsalabo som misstänks ha beställt mordet ogillas.

1 april i år skjuts sedan alltså den man som friades för att ha legat bakom mordet i Södertälje i Boländerna i Uppsala.

Efterspel till vendetta

Upprinnelsen till mordet i Lunagaraget var enligt åklagaren att mannen som beställde mordet misshandlats av den 41-årige Södertäljebon sommaren 2012.

Efterspelet till vendettan kom alltså i dag, då tio personer som kan kopplas till mordet, grips i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man mördad i Lunagaraget

Mer i ämnet