Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anna Starbrink (L): ”Ska vi gå ner i åldrarna är det bra om regionerna får veta det” Foto: TT/SVT

Regionrådet om tredje dosen: ”Besked måste komma snabbare”

Uppdaterad
Publicerad

Innan det kan bli aktuellt med en tredje dos vaccin mot covid-19 till fler åldersgrupper behövs besked från Folkhälsomyndigheten, meddelar Region Stockholm. Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd, hoppas att det ska ske snart.

Anna starbrink (L) var tidigt ute och efterfrågade möjligheten att ge en tredje dos i regionen och krävde bland annat besked från regeringen i ett brev till socialministern.

– Vi ska rulla ut mattan åt alla över 80 som vill vaccinera sig nu. Det är jätteviktigt när vi ser att man faktiskt kan bli smittad fast att man har fått två doser av vaccinet, säger hon.

Hör mer i videon ovan.

• I slutet av september beslutade Folkhälsomyndigheten att rekommendera en tredje dos covid-vaccin till boende vid SÄBO, personer med hemtjänst och hemsjukvård samt de som är födda 1941 eller tidigare om det gått minst sex månader sedan de fått andra dosen vaccin.

• Sedan tidigare har även en extra dos vaccin mot covid-19 rekommenderats till personer med ett allvarligt nedsatt immunförsvar på grund av en sjukdom eller behandling av en sjukdom.

• Enligt Folkhälsomyndigheten kommer även fler åldersgrupper att bli aktuella för en påfyllnadsdos.

Källa: Region Stockholm, Folkhälsomyndigheten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet
Mer Södertälje
Mer Nyheter