– Det här är ett trendbrott för både priserna och efterfrågan på begagnade båtar har ju gått ner under många år, säger Göran Fredriksson. I videon får du veta hur båtklubben klarat av det ökade antalet medlemmar. Foto: Pia Heick/SVT

Rekordmånga båtar till salu efter hemestersommar: ”Ett trendbrott”

Uppdaterad
Publicerad

Antalet båtar som ligger ute till försäljning på Blocket är rekordstort. Men trots det stora utbudet, har priserna ökat och försäljningen går också snabbare.

Enligt annonssajten såldes över hälften av båtarna inom en vecka under augusti månad – dubbelt så stor andel som för ett år sedan.

– Det här är ett trendbrott för priserna på båtar har ju gått ner under många år. Nu tror jag många passar på att sälja båtar de tidigare tänkt göra sig av med, men som de inte fått tillräckligt betalt för tidigare, säger Göran Fredriksson som är vice ordförande i Taxinge båtklubb.

Hemester blev båtsommar

Taxinge båtklubb har märkt av det ökade båtintresset. Antalet medlemmar har ökat med tio procent sedan coronapandemin startade.

– Många skaffade båt när de upptäckte att de var tvungna att semestra i Sverige, säger Göran Fredriksson.

– Jag har inte haft båt tidigare. Det här var min första båtsommar, säger Jenny Westerlund som är ny medlem i Taxinge båtklubb. Foto: Pia Heick/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.