Sedan 9 december måste bussresenärer mellan Lill-Ahl och Överenhörna boka sin resa. Foto: TT

Resenärer på buss 787 måste förboka sin resa

Uppdaterad
Publicerad

Alla resenärer som åker buss 787 mellan Lill-Ahl och Överenhörna kyrka måste numera förboka sin resa, rapporterar P4 Stockholm.

Från den 9 december till den 20 juni måste alla resenärer på busslinje 787 boka sin resa senast två timmar innan avgång.

SL kommer att planera resan med andra som ska åka vid samma tid och föraren kommer inte att stanna på de hållplatser där ingen har bokat på- eller avstigning, skiver SL på sin hemsida. Försöket med förbokning införs för att minska antalet turer med tomma bussar.

– Den sträckan som vi nu ersätter med anropsstyrd trafik hade en medelbeläggning på färre än tre resenärer per avgång och ofta var det inga passagerare alls. Då måste vi ifrågasätta att vi lägger ner väldigt mycket pengar på att köra tomma bussar som har en miljöpåverkan, säger Alexander Krajisnik, presstalesperson på SL till P4 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.