Robert Halef beskriver att han känner sig tacksam över att hans politiska arbete har resulterat i många personkryss lokalt. Foto: SVT/Riksdagen

Robert Halef (KD) populäraste politikern i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Robert Halef (KD) som fått tillräckligt med röster för att få stanna i riksdagen ser även ut att ha haft en framgångsrik kampanj lokalt i Södertälje. Han får flest personkryss i kommunalvalet.

Robert Halef (KD) som är ordförande för Kristdemokraternas lokalavdelning i Södertälje har i årets val nästan dubblat antalet personkryss i kommunalvalet jämfört med i förra valet. 807 har blivit 1410 röster.

– Jag känner mig hedrad, säger Robert Halef.

Är du överraskad?

– Nej jag är inte så överraskad, jag har känt i mina möten med kommuninvånare att det finns ett stort förtroende för mig som person och för det arbete jag gör.

”Har förnyat politiken”

Vad är det som Södertäljeborna tycker att du gör bra?

– Vi i Kristdemokraterna har förnyat politiken inom vården, äldreomsorgen, trygghets- och familjefrågor, säger Robert Halef.

Kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner (S), beskrev i en intervju med SVT att KD har haft en aggressiv kampanj här i Södertälje. Och att man har använt sig av Stefan Löfvens besked i Seyfo-frågan.

– Den kommentaren är hennes egen analys. Jag skrev om Stefan Löfvens svek långt före valet, men det är inte den frågan som har dominerat vår valrörelse, säger Robert Halef.

Seyfo – inte avgörande

Han tycker att Seyfo-frågan har tillskrivits för stor betydelse i relation till valresultatet i Södertälje.

 – Det var en viktig fråga, men inte avgörande. För min del har jag byggt upp det här förtroendet under 18 års tid, säger Robert Halef.

Näst populärast sett utifrån antalet personkryss i kommunen är Boel Godner (S) med 1356 röster i årets val.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer