Foto: SVT

Snökaos – så påverkas kollektivtrafiken i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

De stora snömängderna i kombination med halka tvingar SL att helt ställa in trafiken på ett 20-tal platser i Stockholms län under söndagen. I Södertälje hankar sig trafiken fram men med inställda avgångar och förseningar som resultat.

Klass 1-varningen som utfärdades tidigare i helgen står fast. SMHI varnar för fortsatt kraftigt snöfall och risk för halka på vägarna. I Södertälje är det bussarna som haft det besvärligast. Runt nio-tiden körde en buss fast i backen vid Nedre Torekällgatan i centrala Södertälje och blev stående. Det i sin tur innebar att andra bussar inte kunde köra förbi och kö bildades i backen.

SL:s presstjänst meddelar att man ställt in trafiken helt på många platser.

– Det är för att det är väldigt svårt att få igång fordonen när de fastnat så vi ställer in trafiken helt på ett 20-tal orter, säger Henrik Palmér, på SLs presstjänst.

Pendeltågen rullar

Även pendeltågen är drabbade men på söndagsmorgonen rullade de dock men viss försening. Detsamma gäller Roslagsbanan och Saltsjöbanan.

– Det som fungerar bäst just nu är tunnelbanan.

Nobina som kör bussarna i Södertälje meddelar att man kämpar på för fullt för att kunna ta sig fram.

– Det är väldigt besvärligt och det plogas för fullt för att våra bussar ska kunna ta sig fram. Men man bör räkna med förseningar, säger Gösta Wolter på Nobinas presstjänst.

Resegarantin gäller

SL uppmanar resenärerna att uppdatera sig om läget på SL:s hemsida.

– Förutsättningarna förändras, ha tålamod idag, vi gör vad vi kan men vi kan inte göra så mycket med den här mängden snö, säger Henrik Palmér.

Gäller resegarantin?

– Ja, det gör den men det är en föga tröst då det ändå inte finns så många andra alternativ att ta till i det här vädret, säger Henrik Palmér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.