Så kommer de att arbeta framöver: Företagen tänker olika. Foto: SVT/Christine Olsson/TT/SVT

Kontorsjobb eller hybridlösning – så kommer Astra Zeneca och Scania arbeta framöver

Uppdaterad
Publicerad

Inför att rekommendationen om att jobba hemifrån tas bort frågade vi Södertäljes två stora arbetsgivare om hur de ska återgå till kontoren – och hur de kommer att arbeta framöver.

Den 29 september lyfts Folkhälsomyndighetens, FHM, rekommendation om att arbeta hemifrån. På Astra Zeneca i Södertälje kommer de påbörja att successivt låta en del av medarbetarna att återgå till kontoren enligt ett schema.

– Jag tror många ser fram emot det. De som har varit på plats har saknat sina hemmajobbande kollegor och vice versa naturligtvis, säger Christina Malmberg Hägerstrand, presschef på Astra Zeneca.

Coronaviruset i Södertälje

Scania har startat återgång

På Scania togs rekommendationen om hemarbete bort den 20 september, innan FHM:s rekommendation slutat gälla.

– Vi ser att vi kan göra det på ett säkert sätt genom att vi fortfarande håller ett visst avstånd i våra lokaler, och uppmanar folk att vaccinera sig, säger Malin Sollert,HR-service på Scania Sverige.

Även hos Scania kommer återgången till kontorsarbetet ske gradvis och under kontrollerade former.

– Jag tror många längtar efter att få träffa sina kollegor igen, samtidigt så tycker många att det varit ganska skönt att jobba hemifrån, säger Sollert.

Hur ska man på arbeta på Astra Zeneca och Scania framöver – få svar i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet