Hör mer om hur ekonomin ser ut på Torekällberget i klippet ovan: ”Har hämtat igen mycket”. Foto: David Moro/SVT

Minskat besöksantal minne blott – nu hittar folket tillbaka till Torekällberget

Publicerad

Efter att ha sett ett tapp i besöksantalet under fjolåret börjar nu antalet gäster återvända till normala nivåer på Torekällberget.

– Vi har sett en påtaglig minskning av besökare 2020, men i år har vi faktiskt hämtat in ganska mycket, säger Eva Skyllberg, museichef på Torekällberget.

Efter att ha fått minskade anslag från kommunen förra året införde Torekällberget entréavgift under sommarperioden. Det har man även använt denna sommar, och det är något man kommer fortsätta med under 2022. Intäkterna för entrén 2020 låg på cirka 800 000 kronor och i år låg de på drygt 920 000 kronor.

Resterande delar av året får de besökare som vill betala en så kallad frivillig entréavgift. Något som Torekällberget i nuläget fortsatt kommer att kunna erbjuda.

Hör mer om hur det ekonomiska läget ser ut på Torekällberget i klippet ovan.

Kommande program

På lördag och söndag 11-12 december ordnar Torekällberget evenemanget Jul på 1800-talet. Då kan besökarna följa med på en resa tillbaka i tiden och uppleva julen på 1800-talet när historien vaknar till liv på friluftsmuseet. Med jultomte, jul i hus och gårdar, sång och musik, torghandel, trolleri, loppcirkus firas helgen på Torekällberget.

Källa: Södertälje kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torekällberget

Mer i ämnet