Ombyggnaden av motorvägsbron ska skapa bättre framkomlighet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så ska motorvägsbron renoveras – nu kan du tycka till om Trafikverkets planer

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket planerar att renovera motorvägsbron och göra hela vägsträckan mellan Moraberg och Saltskog på E4/E20 trefilig. Något som SVT Nyheter Södertälje berättat om tidigare i år. Nu har Södertäljeborna chansen att ge sin åsikt på Trafikverkets planer.

Förslaget är nämligen ute på samråd mellan 30 oktober och 23 november. Då kan vem som helst tycka till om förslaget genom att skicka mejl eller fylla i ett formulär på Trafikverkets hemsida.

Syftet med ombyggnaden är att skapa bättre framkomlighet förbi platsen och tanken är att bygget ska vara klart när förbifart Stockholm öppnar. Enligt planen ska man börja bygga 2024 och somrarna 2025 och 2026 kommer trafiken ledas om.

Motorvägsbron i Södertälje

Grafik: Så ska trafiken ledas om

– Vi kommer leda om trafiken på motsvarande sätt som under broolyckan 2016, sade Lars Sandberg, projektledare på Trafikverket till SVT Nyheter Södertälje i våras.

Se grafik över hur omledningen planeras i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet