”Det är en säkerhetsfråga för hela Stockholmsregionen” säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande i Salem. Foto: Salems kommun

Salem ställer sig bakom Södertälje kommun i brofrågan

Uppdaterad
Publicerad

Nu ställer sig Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande i Salem, bakom Boel Godner (S) i frågan om en alternativ passage när motorvägsbron renoveras.

Som SVT Nyheter Södertälje rapporterade i veckan ska motorvägsbron över kanalen renoveras och bli trefilig. Motorvägen kommer därför att vara avstängd och trafiken kommer istället att omledas under somrarna 2025 och 2026.

Men Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, sågar Trafikverkets plan på omledning av trafiken under renoveringen. Hon vill istället se att en tunnel under kanalen är på plats innan renoveringen påbörjas.

Medhåll från Salem

Nu får hon medhåll över partigränsen från Salem där kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) ställer sig bakom förslaget.

– Jag håller helt med min kollega i Södertälje Boel Godner om att en alternativ förbindelse är ett måste. Det är en säkerhetsfråga för hela Stockholmsregionen och för det nationella trafikflödet längs E4/E20. Behovet av en alternativ förbindelse har varit uppenbart sedan problemen 2016, säger Lennart Kalderén i ett uttalande.

Trafikverket menar att det är helt uteslutet att kunna färdigställa en tunnel till år 2025. Ett sådant projekt skulle ta 20 år att färdigställa enligt myndigheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet