Ellastbilarna kommer tillverkas i Södertälje. – Det är ett sätt att säkra vår framtida produktion, säger Anders Lampinen. Foto: Maja Flygt/SVT

Scania får stororder – 75 ellastbilar till Norge

Uppdaterad
Publicerad
Lastbilsföretaget Scania har fått en stor order på batteri-elektriska lastbilar till Norge.
– Det är en av industrins största ordrar för helelektriska lastbilar, säger Anders Lampinen, affärsområdesansvarig för elprodukter på Scania.

Scania ska nu leverera upp till 75 batterielektriska lastbilar under de kommande treårsperioden till den norska livsmedelsgrossisten ASKO.

Som SVT Nyheter Södertälje tidigare har rapporterat är fler orderingångar en av de stora utmaningarna för Scania i spåren av coronakrisen.

Produktion i Södertälje

Anders Lampinen, Scania.

– Det har en positiv effekt på Södertälje. Det här innebär att våra produktionsorter gradvis kommer igång med att börja producera elektriska fordon, som vi tänker kommer stå för en ansenlig del av vår framtida försäljning, säger Anders Lampinen.

Avtalet är en del av Scanias arbete mot mer hållbara transporter och företagen har sedan tidigare haft samarbete.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ett förändrat klimat

Mer i ämnet