Scania ser fortsatt långsiktigt på Södertälje som bas

Uppdaterad
Publicerad

Scania tror på att kraftsamla sina resurser än mer i Södertälje. Det berättar koncernens vd, Henrik Henriksson, i en intervju med LT.

Digitalisering och dataanalys är två områden som Scania kommer att fokusera mer på framöver. Och en framgångsfaktor är att ha olika delar i företaget samlade på ett ställe, enligt, Henrik Henriksson, koncernens vd sedan ett år tillbaka.

– Vi kommer att fortsätta ha en tillväxt framåt och vi kommer att satsa på forskning och utveckling – där kommer vi behöva ha produktion, inköp och marknad närbeläget, säger han till LT.

Kraftsamlar i Södertälje

Och att företaget som sitter tungt investerade i Södertälje, ser långsiktigt på sin bas, är en långsiktig plan.

– Vi kommer också att ha ett fortsatt starkt svenskt kluster, vi tror på att kraftsamla våra resurser till Södertälje.

Scania som i år lanserade en ny lastbilsmodell, den första på över 20 år, satsade 20 miljarder kronor på lanseringen.

”Omskolar folk”

Nu fokuserar företaget på nya typer av tekniker. Det innebär dock inte att de anställda byts ut, personalen fick tidigare i år lugnande besked om sina anställningar.

– Det är inte vår modell att byta ut folk, behöver vi ha nya kompetenser i bolaget så kommer vi att omskola folk – för vi har investerat så mycket i att våra medarbetare har rätt värderingar och förståelse för företaget, säger han till LT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer