Fehmi Tasci har varit kanslichef i Assyriska och en supporter i 30 år. Foto: Linda Asmar/SVT

Sista Södertäljederbyt på arenan – nu skiljs lagen åt

Uppdaterad
Publicerad

I dag spelas det sista derbyt innan Assyriska FF och Syrianska FC skiljs åt i olika serier. Assyriska degraderas till division 2. medan Syrianska har chansen att kvala till Superettan om de tar minst en poäng.. Fehmi Tasci har varit kanslichef i Assyriska och missar aldrig ett derby – även om utgången är dyster.

Matchen spelas på Södertälje fotbollsarena, och det är ett hungrigt Syrianska som spelar för avancemang till Superettan. För Assyriska väntar division 2 nästa säsong.

Fehmi Tasci har följt Assyriska sedan han var ung, och har varit supporter, kanslichef i föreningen och eldsjäl sedan 1987. För honom betyder fotbollen och derbyn mellan de båda lagen mer än mål och poäng.

– Jag kommer från en fotbollsfamilj, och fotbollen ingår i våra liv. På planen kan man förlora och bli frustrerad, men vi är grannar, kusiner och bröder. Efteråt ska man vara vänner, säger Fehmi Tasci.

Följ med in på arenan och hör Fehmi Tasci berätta om sitt första derbyminne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.