Brister i hantering av livsmedel på skola – för andra gången

Publicerad

Vittraskolan i Östertälje har brister i sin livsmedelshantering – igen.

Nu ger miljökontoret ännu en anmärkning för att bland annat livsmedel har förvarats i fel temperatur.

För andra gången på kort tid har Vittraskolan i Östertälje brustit i sin hantering av livsmedel, enligt den senaste miljöinspektionen.

Vid en oanmäld kontroll tidigare i april upptäcktes bland annat mycket is i en av frysarna vilket gör att livsmedel riskerar att förorenas. Skolan fick även anmärkning då ingen temperaturkontroll gjordes av kyl- och frysvaror.

– I det stora hela var det väldigt mycket bättre än vid besöket i december, även om frysförvaringen inte bedöms som acceptabel. Köket var rent och fräscht, men det var främst helfabrikat som serverades å andra sidan, skriver Krister Nässén i ett mejl till SVT.

”Ingen anmärkning på maten”

Anna Bergman, rektor på Vitttraskolan, tycker inte att eleverna behöver vara oroliga och beskriver anmärkningen som en ”förebyggande anmärkning”.

– Det finns inga anmärkningar på maten eller att man har hanterat varor fel. Man har inte heller kunnat konstatera några förorenade produkter i köket, säger hon.

Hör intervju med Anna Bergman, rektor på Vittraskolan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.