Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är en mardröm” säger skolchefen Therése Wallén. Hör henne och SVT:s reporter om händelsen i videon. Foto: L.Asmar/A.Arslanovic/SVT

Förskolan i Södertälje om dödsfallet: ”Ofattbart”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter att en fyraåring miste livet efter att ha försvunnit från sin förskola, är verksamheten i centrala Södertälje, stängd. Förskolan ska göra en egen utredning kring vad som hände under tisdagseftermiddagen, berättar skolchefen Therése Wallén.

– Det är som en mardröm och våra tankar går framförallt till barnets nära anhöriga, säger Therése Wallén, skolchef på den aktuella förskolan.

Hör henne berätta mer om dödsolyckan och om förskolans utredning, i klippet ovan.

Förskolebarn drunknade i Södertälje

Under förmiddagen höll förskoleledningen ett möte för vårdnadshavare där man bland annat fick veta att förskolan öppnar igen imorgon torsdag.

”Ingen misstänkt”

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen misstänkt vållande till annans död.

– Det är en olyckshändelse, men när barn skadas så är det rutin att utreda så att man kan utesluta att någon agerat oaktsamt. Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolebarn drunknade i Södertälje

Mer i ämnet