Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet hur det gick till när småbarnspappan från Södertälje greps på Arlanda. Foto: Siri Lallerstedt/SVT/Polisens förundersökning

Småbarnspappa greps på Arlanda – hade 25 miljoner i kommunens avfallspåsar

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen avslutas rättegången i Attunda tingsrätt där två män står åtalade för grovt näringspenningtvättbrott. En av männen bor i Södertälje. Han greps på Arlanda den 24 maj efter att tullinspektörer hittat omkring 25 miljoner kronor i kontanter gömda i kommunens avfallspåsar i hans tre väskor.

De båda männen nekar till brott. Småbarnspappan har medgett att han haft stora mängder kontanter i sina väskor den 24 maj, men menar att det inte utgör näringspenningtvätt.

Enligt åklagaren pekar mycket på att det handlar om organiserad brottslighet. Eftersom det rör sig om stora summor pengar tycker åklagaren Anette Fassl att straffet ska vara fängelse.

– Jag yrkar på att de ska dömas till ett flerårigt fängelsestraff om de fälls på alla punkter, säger Anette Fassl.

Domen väntas komma den 18 augusti.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.