Södertälje sjukhus öppnar fler vårdplatser inför trettonhelgen

Uppdaterad
Publicerad

Läget på Södertälje sjukhus är ansträngt efter julhelgerna, med stor smittspridning, julledighet och sjukfrånvaro bland personalen. Men trots ett pressat läge är beredskapen inför den stundande trettonhelgen god. Sjukhuset har under veckan öppnat fler vårdplatser och har en ökad kapacitet för att kunna möta vårdbehovet.

Totalt är 28 patienter med covid-19 inlagda på sjukhuset, varav två patienter får intensivvård. 13 patienter med influensa är inlagda på sjukhuset. Hur många av patienterna som behandlas för covid-19 som smittats av den nya omikron-varianten finns det inga exakta siffror på.

– Vi vet att i det i Region Stockholm är drygt 70 procent av de som är smittade med covid som smittats av omikron-varianten, så vi förutsätter att det ser likadant ut på Södertälje sjukhus, säger Lena Sunnermalm, chefsläkare på Södertälje sjukhus.

Sjukhuset har varit i normalläge sedan den 23 december.

Hör chefsläkaren berätta om läget på sjukhuset i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.