Här syns delar av det stora bangers-beslaget som polisen gjorde. Foto: Polisen

Södertäljepolisen beslagtog 200 smällare

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har polisen i Södertälje gjort extra satsningar för att komma till bukt med problemen med smällare.

Under tisdagen beslagtog Södertäljepolisen drygt 200 smällare vid flera tillslag. Den här veckan kommer polisen att ha både uniformerade och civilklädda som jobbar mot problematiken i främst Södertälje och Salem.

– Jag får samtal av olika personer som uppskattar att vi jobbar med det här när de ser att vi är ute i området och arbetar aktivt, säger Ann-Kristin Gunnarsson, kommunpolis i Södertälje.

Smällare och bangers i Södertälje

Smällare säljs på nätet

Polisen menar att den stora utmaningen är att en stor del av försäljningen av smällare sker på nätet.

Kommunpolisen Ann-Kristin Gunnarsson. Foto: Polisen

– Fyrverkeripjäserna som man köper i butikerna är det minsta problemet men det är näthandeln där man handlar illegala smällare som är ett problem numera under stora delar av året.

Polisen behöver tips

Och det har enligt polisen blivit värre sedan i höstas. Både kommunen och polisen har fått in många klagomål på att det smält i bostadsområden.

– Vi behöver få in hjälp av de som bor i områdena. Jag tror att många som bor i områden där man smäller känner igen ungdomarna men man vågar inte säga åt dem. Men antingen får man tipsa oss eller prata med deras föräldrar, säger hon.

Är det värre i år?

– Förra året vid den här tiden kändes det som att det var en trend som var på väg nedåt men i år så har trenden brutits igen, det är definitivt värre i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smällare och bangers i Södertälje

Mer i ämnet