Se när SVT:s reporter besöker både Södertälje och Nykvarn – som under onsdagen går två helt olika vägar vad gäller besök på äldreboenden. Foto: SVT/Alexander Färggren

Besöksförbud på boenden: Södertälje och Nykvarn tar helt olika vägar

Uppdaterad
Publicerad

I veckan kom beskedet att Lugnets äldreboende i Nykvarn inför ett besöksförbud, efter att smitta spridits på boendet. Besöksförbudet började gälla på onsdagen, samma dag som man i Södertälje kommun återigen öppnade upp för besök.

– Det är jätteroligt att vi kan öppna upp igen, vårt besöksförbud har haft effekt, säger Mats Karlsson, resultatområdeschef i Södertälje kommun.

Spela videon för att se när SVT besöker ett av äldreboendena i Södertälje och träffar 85-åriga Inger som nu ser fram emot besök från sin dotter.

Det här gäller i Södertälje och Nykvarn:

Södertälje

Från och med onsdag den 3 februari kan anhöriga återigen besöka sina närstående på Södertälje kommuns särskilda boenden. Bara bokade besök är tillåtna och besökare uppmanas vara restriktiva och helt avstå besök vid minsta symptom på smitta.

Nykvarn

Eftersom coronaviruset spridits bland boende på äldreboendet Lugnet i Nykvarn har kommunen infört ett tillfälligt besöksförbud som börjar gälla från och med onsdag den 3 februari. Besöksförbudet gäller i 20 dagar.

Källa: Södertälje kommun och Nykvarns kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet