Domaren fick veta om hotet dagen efter matchen. Foto: TT

SSK-supporter Facebookhotade domare

Uppdaterad
Publicerad

Efter en match mellan SSK och Oskarshamn valde en 46-årig SSK-supporter att hota domaren på sociala medier. Nu döms han till böter.

Det var i höstas som matchen mellan SSK och Oskarshamn hölls, och i efterdyningarna av den matchen som en besviken Södertäljesupporter valde att vädra sitt missnöje på sociala medier.

Letade upp domarbild

Den 46-årige Södertäljebon letade upp en bild på matchens domare, ritade till ett svart så kallat hårkors på bilden med svart cirkel runt om och en röd mittpunkt. Till den bilden valde han att skriva ”En bild säger mer än tusen ord...”, och lade sedan upp det på Facebook.

Åklagaren i målet nämnde också under förhandlingarna att 46-åringen poserar med jaktgevär i sin profilbild.

Inte velat skrämma

Supportern har under rättegången sagt att han inte alls velat skrämma domaren och menat att han trodde sig ha en stängd Facebooksida som bara hans vänner kunnat se. Vidare tog han bort bilden dagen efter och ringde sedan upp SSK för att förklara och be om ursäkt.

Domaren själv fick redan dagen efter veta att han fått ett dödshot riktat mot sig. På tisdagen valde tingsrätten att döma 46-åringen för olaga hot, med en påföljd av böter på 33.600 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.