”Pandemin har slagit hårt mot restaurangbranschen”, säger Munir Rhawi. Hör krögarnas krav till kommunen och regeringen. Foto: Maja Flygt/SVT

Södertäljes krögare går samman efter hårdare restriktioner: ”Vi har förlorat mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Restaurangarena i Södertälje har länge gått på knäna som en följd av coronapandemin och de nya restriktionerna förvärrar läget ytterligare, enligt krögarna i Södertälje. Därför har nu flera krögare gått samman med en kravlista till kommunen och regeringen.

Som en följd av andra vågens framfart beslutade regeringen om nya hårdare restriktioner. Något som gjort många krögare i Södertälje upprörda.

– Vi har tappat jättemycket i omsättning, säger Pablo Munoz, krögare.

Coronaviruset i Södertälje

2 000 har skrivit under

Under måndagen samlades krögare på Stora torget i Södertälje för att uppmärksamma branschens situation. Även en namninsamling har startats som över 2 000 personer skrivit under.

Kommunen förstår att det är en tuff situation för krögare i Södertälje.

– Vi är mitt i processen nu att se över vad kommunen kan göra. Krögarna är en av flera drabbade målgrupper och det är viktigt att vi är lyhörda för deras situation, skriver Jonas Karlsson, näringslivschef på Södertälje kommun, i ett mejl till SVT.

Krögare vill gå samman

Tanken är nu att gå samman med andra krögare i Stockholms län för uppmärksamma hur de nya restriktionerna påverkar en redan hårt utsatt bransch menar krögaren Pablo Munoz.

Spela videon ovan för att höra röster från manifestationen på Stora torget.

Här är krögarnas kravlista

Några av kraven från krögarna till Södertälje kommun:

• Fri parkering i 2 timmar inom hela centrum

• Avgiftsfritt uteserveringstillstånd 2021

• Avskaffa kommunens tillsynsavgift under 2021

• Möjlighet att ha uteservering på Järnagatan under hela året (istället för endast april till september).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet