• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

De nya restriktionerna har slagit hårt mot restaurangbranschen. Foto: SVT

Tre krögare om restaurangbranschen som blöder

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens smittoökning i kombination med nya råd har slagit hårt mot restaurangbranschen. Frågan är nu hur många företagare som klarar krisen. På en öde bar i Vasastan mötte SVT tre uppgivna krogägare.

– Vi har svårt att se någon ljusning alls, säger Agneta Green och krögare på Oaxen Slip och Krog.

Strikta restriktioner för allmänna sammankomster och stopp för alkoholförsäljning efter klockan 22. Restaurangbranschen har drabbats hårt av coronapandemin och värst ser situationen ut i Stockholm. Enligt branschorganisationen Visita har restaurangerna tappat 74 procent av sin omsättning förra veckan jämfört med samma period förra året. Stålbadet har gjort att runt 10 000 personer har varslat från restauranger och hotell i Stockholm hittills i år.

SVT Stockholm träffade tre krögare som idag kämpar för att överleva.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.