Foto: TT

Strejk hos leverantör till Scania – leverans och försäljning stoppas

Publicerad

Scania stoppar leveranser och tar inte in nya beställningar av V8-motorer, detta på grund av en strejk hos en av företagets stora leverantörer av motorkomponenter.

Den pågående strejken inleddes den 14 juni, skriver Scania i ett pressmeddelande, och det är oklart hur länge den kommer att pågå. Strejken har lett till att drygt 2000 lastbilar inte kan levereras.

– Vi kan tyvärr inte se när strejken går över och det är frustrerande. Tyvärr kan vi inte ta in nya beställningar på V8-motorer nu och det är det som är det tråkiga för våra kunder, säger Hans-Åke Danielsson, presschef på Scania.

Produktion i Södertälje oförändrad

Trots strejken hos leverantören kommer produktionsverksamheten i Södertälje att löpa på som vanligt.

– Det påverkar inte oss i Södertälje, vi får omvärdera resurserna på Scania men rent produktionsmässigt har vi mycket att göra i våra motorverkstäder ändå, säger Hans-Åke Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.