Arkivbild. Syrianskas lagkapten Mattias Mete. Foto: TT

Svenska spel stoppar spel på Syrianskas match

Uppdaterad
Publicerad

Några timmar innan fotbollsmatchen mellan Syrianska och Örebros BK Forward stoppar Svenska spel allt spel på matchen.

– Det handlar om avvikande odds på marknaden, säger livespelschefen Per Carlander till SVT.

Det statliga spelbolaget har stängt av spelmarknaden efter att man upptäckt stora oddsskillnader, något som Sportbladet var först med att skriva om.

– Vi anser att vi har bra koll på de här lagen, hur bra de är och så. Vi tyckte att det var uppseendeväckande när de där oddsen kom ut. Så vi stoppade detta på grund av försiktighetsskäl, säger han.

Misstänkt matchfixning Syrianska
Livespelschef Per Carlander på Svenska spel. Foto: Svenska spel.

Andra bolag gissar att BK Forward vinner

Det var vid lunchtid som Svenska spel stoppade allt spel, när andra spelbolag plötsligt hade helt andra odds än vad Svenska spel haft sedan i torsdags.

Det handlar om en hemmamatch och Svenska spel gav 1,45 gånger pengarna på vinst för Syrianska. När andra bolag hade odds som gav 3,50 gånger pengarna på Örebrolaget BK Forward tyckte Svenska spel att det var något som inte stämde.

Syrianskas ungdomslag utreds just nu för misstänkt matchfixning, men där finns ingen given koppling:

– Nej det hänger inte ihop med det men vi har ju koll på att Syrianska har varit inblandade i en del matcher genom åren. Vi hade agerat på samma sätt om det var samma skillnad för ett annat lag, säger han.

– Vi hann inte få in några stora insatser, vi stoppade rätt snabbt när vi kände att det var något konstigt, säger han och tillägger att Svenska spel stoppar spel rätt många gånger under en säsong och att det inte behöver bero på några oegentligheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt matchfixning Syrianska

Mer i ämnet