I minst två timmar stod det råa fläsket och tigerräkorna framme och när miljökontoret tar temperaturen på livsmedlet visar termometern 22 grader.
– Det som händer är att det kan bli en bakterietillväxt och att man sen kan bli magsjuk om man äter det. I det här fallet hade det stått så pass länge i rumstemperatur att det hunnit bli en hinna över köttet, som också började bli lite brun, som att köttet tillagades av värmen, säger Luis Carvajal.
Är det okej?
– Absolut inte okej, säger han.
Underbemannat enligt ägaren
Enligt restaurangägaren berodde allt på att personal var sjuk och att det var stressigt i köket. Men när SVT är på plats under samma förmiddag är det endast två sällskap som äter på restaurangen.
Restaurangen har tidigare fått anmärkningar gällande bristfällig städning, men har aldrig ertappats med färska, varma råvaror.
– Kött får inte överstiga kyltemperatur på åtta grader, säger Luis Carvajal.
Föreläggande och återbesök
Alla varma råvaror slängdes under överseende av miljökontoret och nu planeras ett återbesök och ett föreläggande om en rad åtgärder:
– Kravet är att de storstädar, dörren till köket ska vara stängd och sen ska de få redovisa temperatur i kylar och för råvaror, säger han och tillägger:
– Han var medveten om att han gjort fel.