Foto: Nykvarns kommun

Trots stora sparkrav – idrottshall byggs för 115 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Trots de nyligen aviserade sparkraven i Nykvarns kommun så har de styrande politikerna nu klubbat igenom den näst största investeringen någonsin i kommunens historia. Nu står det klart att det byggs en ny idrottshall.

Nyligen flaggade Nykvarns kommun för att de tvingas till stora besparingar efter fjolårets minusresultat. Samtidigt så har kommunen nu fattat beslut om att bygga en ny idrottshall för 115 miljoner kronor och med en planerad driftkostnad på 6,4 miljoner kronor årligen.

Det var under torsdagens kommunfullmäktigemöte som beslutet att godkänna bygget av Furuborgshallen fattades.

– Det känns jätteroligt på så många sätt. Nykvarnsborna har länge suktat efter en ny hall vilket också måste till om vi ska kunna fortsätta hålla igång vårt sprudlande föreningsliv, säger Bob Wållberg (NP), kommunstyrelsens ordförande i Nykvarn.

Hallen, som planeras stå klar 2021, kommer att ha en läktare med 450 sittplatser och en skjutbar läktare med ytterligare 1000. Den planeras att nyttjas av både skolelever och föreningsliv.

”Måste både gasa och bromsa”

Hur väl rimmar den investeringen med att ni samtidigt tvingas till stora besparingar i kommunen?

– Besparingarna ska göras i vår driftbudget. Bygget av hallen tas från investeringsbudgeten så det är något annat, säger Bob Wållberg.

Men i slutet så är det ändå kommunens totala budget det handlar, är det verkligen rätt prioritering?

– Det är det absolut, man måste både gasa och bromsa – även i dåliga tider om man ska kunna hänga med i samhällsutvecklingen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer