Hälften av alla dödsskjutningar i år har skett i Stockholms län. Nedan bild från Ronna där en man i 40-årsåldern avled efter en skottlossning i oktober. Foto: Blåljusbilder

Ytterligare fem häktade för mordet på 41-åringen i Ronna

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen och fredag har fem män i åldrarna 18-24 år häktats misstänkta för underlåtenhet att avslöja mordet förra året i oktober då en man i 40-årsåldern skjöts ihjäl i Ronna i Södertälje.

Det var den 1 oktober 19.41 som polisen fick ett larm om en skottlossning i Ronna skola i Södertälje. En man i 40-årsåldern anträffades skadad på platsen och vid 22.30 bekräftade polisen att han dött av sina skador.

Det var den fjärde skottlossningen på en vecka i Södertälje och kom bara dagen efter att en man i 20-årsåldern skjutits ihjäl, också då i Ronna.

Flera förhör och häktningar

Ett tiotal personer har frihetsberövats misstänkta för inblandning sedan mordet ägde rum. Bara ett par dagar efter dödskjutningen häktades en 17-åring på sannolika skäl misstänkt för mordet och nu har ytterligare fem män häktats misstänkta för underlåtenhet att avslöja mord.

Familjer, hämnd och narkotika – här är bakgrunden till mordvågen i Södertälje.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här berättar SVT:s reporter Aida Arslanovic mer om de unga männen i våldsspiralen. Foto: Maja Flygt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.